Naturalny olejek nawilżający do twarzy to idealne wsparcie dla hydro-lipidowej warstwy ochronnej skóry. Wysokowartościowa formuła z oleju z kiełków pszenicy, ekstrakt z marchwi, olej z jojoby, olej z orzechów arachidowych, oliwy z oliwek harmonizuje i zapewnia właściwy poziom nawilżenia i natłuszczenia skóry, daje jej nową jędrność. Karoten z marchwi nadaje cerze subtelny odcień. Olej z kiełków pszenicy w porównaniu z innymi olejami roślinnymi zawiera największą ilość witaminy E, jest bogaty w lecytynę i kwas palmitynowy, linolowy, olejowy, linolenowy i arachidowy. Witamina E, zwana witaminą młodości, chroni skórę przed przedwczesnym starzeniem i wolnymi rodnikami. Lecytyna nawilża, zmiękcza i chroni przed przeznaskórkową utratą wody. Olej z kiełków pszenicy działa ujędrniająco i opóźnia procesy starzenia się skóry. Olej z orzechów arachidowych zawiera naturalny antyoksydant - witaminę E oraz NNKT, w tym kwas arachidonowy i linolowy, które są niezbędne skórze do obrony przed utratą wilgoci i działaniem wolnych rodników. Bardzo dobrze natłuszcza skórę, wykazuje działanie promieniochronne.