Intensywnie nawilżający peeling do twarzy pomaga zwalczać martwy naskórek, pobudza mikrokrążenie i reguluje procesy naturalnej odnowy naskórka. Naturalne składniki - olejek ze słodkich migdałów, olejek z winogron i olej Inca Inchi intensywnie nawilżają i odżywiają skórę. Mikrokrystaliczny Korund delikatnie oczyszcza, dzięki czemu skóra lepiej przyswaja witaminy i minerały znajdujące się w olejkach i ekstraktach. Naturalny peeling Nacomi jest skutecznym kosmetykiem pomocnym podczas kuracji intensywnie nawilżającej, która pomoże zregenerować skórę twarzy zmęczoną czynnikami zewnętrznymi (zimny wiatr, mróz, promienie słoneczne). Skład i Właściwości: Korund Mikrokrystaliczny Korund jest delikatnym składnikiem złuszczającym skórę i stymulującym naturalną odbudowę skóry. Oczyszczenie skóry twarzy kosmetykami na bazie korundu pomaga odblokować i oczyścić pory, dzięki czemu naturalne olejki lepiej się wchłaniają i bardziej aktywnie odżywiają skórę. Olejek ze słodkich migdałów Naturalny olejek ze słodkich migdałów stosowany do produkcji kosmetyków Nacomi intensywnie natłuszcza i dogłębnie nawilża naskórek. Olejek jest tradycyjnie stosowany w medycynie naturalnej w celu leczenia łuszczycy i egzemy; jest szczególnie polecany dla osób posiadających wrażliwą, suchą skórę. Stymuluje procesy naturalnej odbudowy mikrouszkodzeń, wygładza zmarszczki i inne drobne niedoskonałości. Olejek z winogron Naturalny olejek z winogron doskonale wzmacnia zewnętrzną warstwę naskórka, dzięki czemu jest ona bardziej odporna na działanie czynników zewnętrznych. Olejek intensywnie nawilża skórę i sprawia, że skóra zachowuje naturalną jędrność i blask. Inca Inchi Inca Inchi posiada lekką, jedwabistą konsystencję - jest lekkim olejem, który zapobiega pojawianiu się zaskórników. Jest naturalnym składnikiem posiadającym niezwykle wysokie stężenie witaminy E, dzięki czemu doskonale nadaje się do pielęgnacji skóry suchej i skłonnej do podrażnień, w naturalny sposób stymuluje skórę do regeneracji. Ekstrakt z kakaowca Ekstrakt z nasion kakaowca jest składnikiem znanym ze swoich właściwości wygładzających; ujednolica koloryt skóry, tonizuje i odżywia. Ziarno kakaowca jest bogate w minerały i mikroelementy, które biorą aktywny udział w usuwaniu wolnych rodników z organizmu i delikatnie pobudzają mikrokrążenie.