Biotechnolog łącząca kosmetyki i mikrobiologię w jedną całość
Ma za sobą 10 lat pracy w branży kosmetycznej i farmaceutycznej. Ukończyła biotechnologię oraz filologię angielską na Uniwersytecie Warszawskim, oraz studia podyplomowe „Stosowanie, Wytwarzanie i Ocena Produktów Kosmetycznych” w Wyższej Szkole Zawodowej Kosmetyki i Pielęgnacji Zdrowia. Odbyła staże z mikrobiologii w Polskiej Akademii Nauk. Ma uprawnienia audytora wewnętrznego ISO 9001. Obecnie zdobytą wiedzą dzieli się jako wykładowca.
Swój pierwszy tusz do rzęs dostała w VII klasie podstawówki od swojej przyjaciółki. Wtedy pojawiła się w niej ciekawość co do kosmetyków. Pierwszy własnoręcznie zrobiony krem rozdała koleżankom w małych słoiczkach z listą składników i opisem, co w nim jest i na co działa. Dzisiaj z powodzeniem łączy swoje wykształcenie ze swoją pasją do kosmetyków.
Moim ulubionym składnikiem kosmetyków jest... Alantoina która ma właściwości kojące i przeciwzapalne Kosmetyki z alantoiną są doskonałe dla cery wrażliwej i alergicznej.
Przyszłość w branży kosmetycznej to...kosmetyki o małej ilości składników
Kosmetyk gotowy czy robiony w domu? Ja kocham kosmetyki gotowe bo pod względem mikrologicznym są sprawdzane
W mojej kosmetyczce nie może zabraknąć... pudru i pomadki.